Kedves Felvételizők!

Tájékoztató információk a felvétei vizsga folyamatáról:

2023. november 30-ig a negyedikesek és nyolcadikosok jelentkezése a központi felvételi vizsgára.

Az Oktatási Hivatal információi:

KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a programban kizárólag azok az intézmények szerepelnek, melyek a középfokú felvételi eljárásban megadtak tanulmányi területet, és feltöltötték az intézmény felvételi tájékoztatóját. A tanulmányi területek szövegei kizárólag a középfokú iskolai képzések legfontosabb – jellemzően a felvételi eljárásra vonatkozó – információit tartalmazzák, és nem nyújtanak teljes körű felvilágosítást a képzés egészéről, nem helyettesítik sem a középfokú iskolák felvételi tájékoztatójának megismerését, sem a további tájékozódást.

A KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső program írásbeli vizsgahelyszín kereső modulja a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumi központi írásbeli felvételi vizsgát szervező gimnáziumok, továbbá a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények közötti keresésre szolgál.

A programból leszűrhetők a − megadott keresési feltételeknek megfelelő − vizsgaszervező intézmények adatai, valamint az intézmény azon feladatellátási helyeinek adatai, ahol valamely tanulmányi területen az írásbeli felvételi vizsgán való részvételt kérik.

A jelentkezési határidő: 2023. november 30.

A Jelentkezési lap a központi írásbeli vizsgára kitölthető:

  • ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlap használatávalAmennyiben az elektronikus kitöltést választják, akkor a jelentkezési lap továbbítása is közvetlenül, elektronikusan történik a vizsgaszervező intézmény részére. Az ügyfélkapun beküldendő elektronikus űrlap kitöltése előtt kérjük, hogy tekintsék meg a program használatához készített videóútmutatót, vagy olvassák el a kitöltési útmutatót.A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva lehet ügyfélkapun keresztül kitölteni: Közfelvir – Elektronikus jelentkezési felület
  • papíralapon, pdf formátumban vagy word docx fájlban kitöltött dokumentum nyomtatásávalAmennyiben ezt a kitöltési módot választják, a kitöltött és aláírt dokumentumot postai úton meg kell küldeni, vagy személyesen be kell nyújtani abba a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolába, amelyikben a diák a felvételit meg kívánja írni.A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva tudja pdf formátumban letölteni: Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (pdf)A jelentkezési lap erre a linkre kattintva word docx formátumban letölthető: Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (docx)

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vizsgaszervező intézménybe csak egyféleképpen kell benyújtani az írásbeli vizsga jelentkezést. Ha papír alapon és a Közfelvir – Elektronikus jelentkezési felület program segítségével elektronikusan is benyújtják ugyanarra a tanulóra vonatkozóan az írásbeli vizsgajelentkezést, azzal hátráltatják az adatfeldolgozás folyamatát.

 

2024. január 20. 10h. Központi írásbeli felvételi vizsga az 5. és a 9. évfolyamra jelentkezőknek magyar nyelv és matematika tantárgyakból.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/kozponti_feladatsorok

 

2024. február 21 -ig az általános iskolák továbbítják a nyolcadikosok jelentkezési lapját a gimnáziumba.

A jelentkezési laphoz csatolni kell az írásbeli felvételi vizsga értékelőlapját. A negyedik osztályosok az általános iskola által vagy egyénileg juttassák el az Oktatási Hivatal felületén található útmutatás szerint (https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/KIFIR_TT_felvi_taj_es_kereso) elkészített jelentkezési lapot, valamint az írásbeli felvételi vizsga értékelőlapját!

2024. március 4-20. között szóbeli felvételi vizsga

a 9. évfolyam 0003, 0005, 0006 képzéseire. (Külön tájékoztatás az iskola honlapján teszünk majd közre.)

https://bgrg.hu/beiskolazas/

 

2024. március 22. 14h-tól ideiglenes felvételi jegyzék közzététele a gimnázium honlapján.