Iskolánk két csapata vehetett részt a hétvégén a címben megnevezett országos hittanverseny döntőjén. Idén a házigazda a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium volt.

Kaposvárra érve a szállás elfoglalását és regisztrációt követően ünnepélyes megnyitó áhítattal kezdődött a programsorozat, mely után a diákoknak csapatszintű kalandverseny, a lelkészek és vallástanárok számára pedig szakmai fórum kezdődött. A délutáni-esti, 2,5 órás verseny a lexikális tudásra alapozottan, de az egyéni kreativitást, a logikai képességeket és a közös munkát, kooperációt is nagyban igénybe véve kérte számon csapatainkon a felkészülés eredményességét. Ehhez a versenyhez mindkét alakulatunk előzetesen, határidőre filmet is készített megadott szempontok és kritériumok alapján, amiket a szervezők le is vetítettek a nagyközönség előtt. Másnap a reggeli után énekes-zenés áhítat következett. Szívmelengető érzés volt, amikor ennek zárásaként mintegy 150 versenyző, tanár, vallástanár, lelkész és szervező a 471. éneket együtt zengve dicsőítette Istent! Ezzel az „indulóval” mehettek a 100 pontos tesztversenyre a gimnazisták számot adni a bibliaismereti tudásukról. Mindkét napon Józsué és a Bírák könyveire épültek a feladatok a 3-3 fős csapatoknak. A tesztírás végeztével a református templomban egy művészettörténész előadásán keresztül ismerkedhettünk meg mélyebben Kaposvár építészeti, művészeti, kulturális múltjával és jelenével. Majd a belvárost, a főteret és az azon álló Székesegyházi Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomot tekintettük meg. A programban ebéd és a várva várt eredményhirdetés következett, ahol nagy örömünkre, iskolánk büszkeségére, de legfőképpen Isten dicsőségére alábbi, kiemelkedő eredményeink születtek:

KALANDVERSENY (péntek):

Csapataink

Elérhető pontszám

Elért eredmény

Helyezés

Felkészítő tanár

Deus

Servabit

216

155,5 pont

országos 2. hely

Kovács Márk Péter

vallástanár

Arany Kompánia

135 pont

országos

4. hely

Szabó Ákos

iskolalelkész

TESZTVERSENY (szombat):

Csapataink

Elérhető pontszám

Elért eredmény

Helyezés

Felkészítő tanár

Deus

Servabit

100

93%

országos 3. hely

Kovács Márk Péter

vallástanár

Arany Kompánia

85%

országos

6. hely

Szabó Ákos

iskolalelkész

(A verseny nehézségét mutatja, hogy a versenyeredménybe nem csak a lexikális tudás, hanem a rendelkezésre álló idő felhasználása is beleszólt a pontozásba, ahol a kezdéstől a leadásig számított időmennyiség figyelembevételével percek/másodpercek is döntöttek a szoros eredményeket, a pontazonosságot elért csapatok között. Így fordulhatott elő, hogy a Deus Servabit mindössze egy ponttal szerzett kevesebbet a az első helyezett csapatnál a tesztversenyben, mégis „csak” 3. bronzérmes lett.)

A Deus Servabit egy hosszú hétvégés kirándulást/részvételt nyert az SDG Tavaszi Találkozó jára, melyet 2020. április 17-19. között Balatonszárszón, az SDG Családi Hotel és Konferencia-központban rendeznek meg.

Eredményeink ismeretében kiváló hangulatban indultunk a hazaútra. Pécsen megállva és a városban sétálva megnéztük a két dzsámit, az ókeresztyén sírkamrákat, a székesegyházat, a püspöki palotát és a zsinagógát.

Deus Servabit
Csapattagok:
Kenéz Katica (10.c)
Orovecz Noémi (10.c)
Rárósi Luca (10.c)

Felkészítő tanár: Kovács Márk Péter vallástanár

Arany Kompánia
Csapattagok:

László Judit (10.b)
Prikler Borbála (10.a)
Tóth Máté (9.c)

Felkészítő tanár: Szabó Ákos intézményi lelkipásztor

Gratulálunk!