Volt bethlenes diákunk, Olasz Balázs ad koncertet, 2016. január 10-én vasárnap, 17 órától az Ótemplomban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! (A belépés ingyenes.)

Olasz Balázs 1993-ban született Hódmezővásárhelyen. Zenei tanulmányait is itt kezdte, majd középfokú végzettségét a Békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában szerezte Kuzma Levente növendékeként. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának harmadik évfolyamos hallgatója, tanára Dr. Csanádi László.
Balázs orgonistaként, és zeneszerzőként is sikereket ért el: 2010-ben, az első nemzetközi orgonaversenyemen bronz, ’12-ben arany, ’14-ben pedig ezüst fokozatot szerzett. Valamint több műve került már nyilvános bemutatása: De profundis c. kórusműve az SZTE ZMK Jubileumi hangversenyén lett bemutatva a Kar Vox Universitatis Szegediensis kórusa által, dalciklusait a kar hallgató adták elő. 2015. áprilisában a Művészetek Palotájában is volt lehetőségük koncertet adni, ahol több saját szerzeménye is elhangzott.

A műsor:
J.S. Bach: E-dúr toccata és fúga (BWV 566)
J.S. Bach: d-moll triószonáta 1. tétel (BWV 527)
Liszt F.: Variationen über…”Weinen, klagen…” (S.673)
Gárdonyi Zsolt – Hommage à M. Reger

http://promenad.hu/cikk/arany-oklevelet-kapott-olasz-balazs-113908