Néhány fontos dolog a központi írásbeli felvételi vizsgával kapcsolatosan: • A központi írásbeli vizsga időpontja: 2016. január 16. (szombat) 10 óra. • Helyszíne: Bethlen Gábor Református Gimnázium (6800. Hódmezővásárhely, Szőnyi u. 2.) • Gyülekezés: a gimnázium aulájában reggel 9 – 9.30-ig.

 

Minden tanuló a jelentkezési lapján megjelölt általános tantervű 9. évfolyamra vonatkozóan, magyar nyelvből és matematikából írja meg a vizsgát. 
A központi írásbeli vizsgára hozd magaddal diákigazolványodat, vagy személyi igazolványodat.

A központi írásbeli vizsga során – körzőn és vonalzón kívül – semmiféle segédeszköz (pl. számológép) nem használható. (Szakértői vélemény alapján kedvezményben részesített tanuló esetében ez a határozatban rögzítettek szerint módosul.

A felvételi feladatlapokat kék tollal kell kitölteni.

A vizsga feladatlaponként 45 percet vesz igénybe. A két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet tartunk. A vizsga tehát 10 órától 11.45-ig tart. (A szakértői vélemények alapján időkedvezményben részesített tanulók esetében ez a határozatban rögzített többletidő szerint módosul.)

Fontosabb időpontok még:

201 6. január 25. (hétfő) 8 – 16 óráig:          Az írásbeli feladatlapok megtekintése. (diákok, szülők)

2016. január 26. (kedd) 8 – 16 óráig:          Az értékeléssel kapcsolatos esetleges észrevételek beadása.

2016. január 28. 8-16 óráig:                    Az intézményvezető által aláírt, lepecsételt Értékelő lapok , átadása a tanulóknak a gimnáziumban.

 _____________________________________________________________________________________

 2016. február 12. (péntek):                      A Jelentkezési lapoknak az általános iskolából a gimnáziumba küldésének határideje.

 2016. február 16 – március 4. között:       Szóbeli meghallgatások (Pontos időpontjukról különértesítést küldünk.)