Kedves Szülők! Kedves Diákok! A jelentkezők előzetes felvételi jegyzéke tanulmányi területenként tartalmazza a diákok rangsorban elfoglalt helyét és összesített eredményét.

A jelentkezők a 11 jegyű oktatási azonosítójukkal, vagy a jelentkezési lapon megadott jeligével szerepelnek. Akik több tagozatot is megjelöltek iskolánkban, ők minden általuk megjelölt tagozat jegyzékében szerepelnek.
Azok, akik nem első helyen jelölték meg az adott tagozatot, a listán szürkével vannak kiemelve.
Lehetnek olyan jelentkezők is, akik más iskolát jelöltek meg első helyen.
A diákok az általuk előzetesen megadott sorrendet megváltoztathatják március 16-19-én, de csak a jelentkezési lapjukon megjelölt képzések sorrendje változtatható. Iskolán belül új képzés felvételére az igazgatóval történt egyeztetés után van lehetőség.

Az Oktatási Hivatal Felvételi Központja (Győr) az ideiglenes jegyzék alapján összesíti, és megküldi az így kialakuló eredményeket az iskoláknak. Ezen már minden felvételiző csak egy iskola egy tagozatán szerepel majd. Így a felvételi jegyzékről törlődik az, aki nem a Bethlen Gábor Református Gimnáziumot jelölte meg első helyen, vagy iskolánkban más tagozatot előbbre rangsorolt (szürkével jelöltek), még ha az ottani keretszámba bele is férne.

Célszerű, hogy a jelentkező diákok a sorrend megváltoztatására fenntartott időpontban azt a képzést jelöljék meg elsőnek, amelyiken a legeredményesebben szerepeltek.

A fenti okokból egyelőre még nem ismert, hogy az egyes jelentkezők hányadik helyre lépnek majd előre a végleges listán. Akár jelentős előrelépésre is sor kerülhet.

A végleges jegyzékek kialakulása után az iskola április 29-ig értesíti a jelentkezőket a felvételi eljárás végeredményéről.