A december 17-én az Magyar Tudományos Akadémia dísztermében megtartott ünnepi eseményen Csukás István írói életművét, Cziffra György zongoraművészetét, Albert Gábor és Albert Zsuzsa irodalmi munkásságát, a korondi Páll család fazekasművészetét, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét Programját, Zoltánfy István képíró művészetét, továbbá Grezsa Ferenc irodalomtörténészi és pedagógiai munkásságát ismerték el.

 

A Magyar Örökség díjakat 85. alkalommal adták át szombaton. A díjra állampolgári jogon bárki javaslatot tehet, a bírálóbizottság a beérkezett javaslatokból választja ki a díjazandókat.
A Magyar Örökség díjat Farkas Balázs, Fekete György és Makovecz Imre javaslatára a Magyarországért Alapítvány kuratóriuma hozta létre 1995-ben, a díj gondozását 2003-tól a Magyar Örökség és Európa Egyesület vette át. A díj azon magyar személyeknek, intézményeknek, csoportoknak adható, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. Ezek együttesen alkotják a magyarság „láthatatlan szellemi múzeumát”, a kitüntető címet évente négy alkalommal adják át a hét-hét díjazottnak. (Forrás: vasarhelyihirek.hu)

Hálaadással tölti el a gimnázium közösségét, hogy  egykori igazgatónk ebben a magas rangú kitüntetésben részesült.

https://www.youtube.com/watch?v=l5JlNHzKzqg

A díjátadó képei az alábbi linken érhetők el: