„A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.” (Szent-Györgyi Albert) Balogh Imre, 1957. október 13-án született Hódmezővásárhelyen. 1981-ben Budapesten, a Testnevelési Egyetemen szerzett középiskolai, testnevelő tanári oklevelet és kosárlabda edzői képesítést. 1981 augusztusától édesapja nyomdokaiba lépve, a Bethlen Gábor Református Gimnázium testnevelő tanára lett.

 

A kiváló tanári munkája révén a kosárlabda diákolimpiák rendszeres résztvevője volt, többször országos döntőig vezérelte csapatait. A vásárhelyi Kosársulinál is dolgozott edzőként, ahol szintén országos eredményeket értek el csapatai. Népszerűek voltak az általa kezdeményezett nyári sporttáborok, ahol nyaranta több száz bethlenes és leendő bethlenes kisdiákkal szerettette meg a sportolás és a mozgás örömét. A diákság és a tantestület meghatározó tagja volt. Szerettük egyéniségét, sportos lendületét, sajátos humorát, vidám természetét.
A Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium vezetősége, tantestülete, minden alkalmazottja és diákja fájdalommal búcsúzik Balogh Imre tanár úrtól.

A tornaterem előtti emlékhelyen egy szál virággal, gyertyagyújtással emlékezhetnek a diákok, szülők, tanártársak és tisztelők Balogh Imre tanár úrra.