Kedves Diákok, Kedves Szülők! 2016. október 6-án az aradi vértanúkra emlékezünk, ezért a csütörtöki tanítási napot ünnepséggel kezdjük, majd rendes, órarend szerinti tanítási napot tartunk. Mindenki legkésőbb 7.45-re érkezzen meg az iskolába, táskáját abba a terembe rakja be, ahol a második órája lesz. Az ünnepséget a tornateremben tartjuk. Kérjük, hogy a megemlékezéshez méltóan mindenki fehér blúzt, illetve fehér inget viseljen!

 

Kerékpártúra az Aradi vértanúk emlékhelyéhez

A Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium diákjainak kis csoportja 2016. október 4-én délelőtt felkészülve a kerékpárútra indult Aradra, az 1848-1849-es levert szabadságharc utáni megtorlás tetőpontjának helyszínére. A főhajtás virágait viszik az útra vállalkozók, melyre az iskola szalagot kötött, az út támogatóival együtt – Rákóczi Szövetség, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány, Drótszamár Kerékpár Szaküzlet, Garbó Plusz Kft., valamint az iskola tanulóinak jótékonysági süteményvásására is segítette a kerékpárosokat.

Amikor a gimnázium növendékeinek többsége az OKTÓBER 6-i megemlékezésre készül, kerékpáros társaik a vesztőhelyen szervezett ünnepségen vesz részt és helyezi el az emlékezés koszorúját. A tiszteletadást jelképezi az a fizikai teljesítmény is, mellyel a mai fiatal adózhat őseink előtt. Az emlékhelyre látogatásnak hagyománya van, a Kecskeméti Református Kollégium diákjaival közösen teszik meg az utat, mely barátságok szövődésére, kapcsolatok fenntartására is lehetőséget kínál.

Az iskolavezetés Ezsdrás könyvének 8, 21. verséből hozott gondolattal indította útnak a kerékpáros csapatot …. jó utat kérjünk Tőle magunknak … Mit kívánhatnánk ennél többet, szép utat, balesetmentes közlekedést, szépülő időt és kitartást kívánva vettünk búcsút egymástól. A szervezőknek, a támogatóknak, a kísérő felnőtteknek köszönjük az út sikeréhez való hozzájárulást, köszönjük a munkájukat.