Gimnáziumunk tíz – zömében végzős – diákja és két tanára, Tóthné Molnár Ágnes és Szabó Ildikó október 4. és 6. között kerékpártúrán vett részt, Hódmezővásárhelytől Aradig kerékpározva, hogy így tisztelegjen az aradi vértanúk emléke előtt. Október 4-én, pénteken és 5-én, szombaton tették meg a több mint száz kilométeres távolságot a Kecskeméti Református Gimnázium diákjaiból álló küldöttség társaságában és támogató segítségüket élvezve.

Szombaton délután Aradon elhelyezték koszorújukat Tóth Sándor Maros- parti kopjafájánál, majd este megnézték a vértanúk emlékét idéző ünnepi műsort az aradi színházban. Vasárnap, október 6-án délelőtt a minoriták templomában tartott gyászmisén is megjelentek, majd a Vesztőhelyen koszorújukkal tisztelegtek az aradi 13 emléke előtt. Még kerékpárral jutottak vissza  a battonyai határállomásig, ahonnan az iskolai kisbuszok szállították haza őket.
Köszönetet mondunk támogatóinknak, akik lehetővé tették az emléktúra létrejöttét: a Tiszta Lap Egyesületnek, A Vásárhelyi Bethlen Gábor Gimnáziumért Alapítványnak, a Drótszamár kerékpárüzletnek, és azoknak, akik nem kívánják a nevüket nyilvánosságra hozni.
(A kerékpártúráról készült fotók a képgalériában megtekinthetők)