A pályázat célja, hogy elősegítse a modern magyar irodalomban (és különösen Németh László életművében) rejlő szellemi értékek beépítését az ifjúság erkölcsi tudatába, hozzájáruljon a középiskolai tanulók irodalmi műveltségének bővítéséhez, s lehetővé tegye a korosztály legjobbjai számára a tapasztalatgyűjtést a kutató- és elemző munka folyamatában és módszereiben, értekező prózai művek készítésében.

Az ünnepélyes díjátadás május 16-án a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium estjén volt. A zsűri egy első, három második és három harmadik díjat adott ki. Az első helyezett 40 000, a második 25 000, a harmadik 10 000 forint pénzjutalmat kapott személyenként, valamint hét kötetet a Németh László életmű legértékesebb darabjaiból, továbbá a várostól Fodor József és Hézső Ferenc festőművészek albumát.
II. helyezést ért el Bódai Eszter 10. C osztályos tanuló (felkészítő tanára Juhász Szabó Katalin) és Szabó Mira 11. B osztályos diák (felkészítő tanára Szabó Ildikó) Mindkét dolgozat témája: Idea és tragikum Németh László Cseresnyés című drámájában.
Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!