2011-ben indult Grezsa Ferencről és Kertész Eszterről elnevezett pedagógusnak odaítélt díj átadása, mely tantestületi közösségben, az önzetlen támogatók javaslatára és laudációjával került kiosztásra. Az elismerést Dr. Grezsa Ferenc és Kertész Eszter gyermekei Ferenc és István családjaikkal hozták létre és önzetlenül támogatták anyagi juttatással is.

dr. Grezsa Ferenc 1957-től 1975-ig volt iskolánk előbb kiváló magyar nyelv és irodalom tanára, majd 1962-től 1975-ig iskolafejlesztő és gazdagító, hagyományápoló igazgatója. 2016. december 17-én Magyar Örökségdíjjal ismerték el irodalomtörténeti munkáját, nevét az Aranykönyv őrzi, a magyarság láthatatlan szellemi múzeuma. Ezen elismerés bátorította a Fenntartó gyülekezet döntéshozóit és a Gimnázium vezetését arra, hogy a megkezdett kezdeményezéshez intézményesítve kapcsolódjon.
Így ettől az évtől a Grezsa Ferenc – Kertész Eszter díjat 2 évente, a tavaszi szünet előtti kibocsátó istentiszteleten adjuk át az iskola közösségének nyilvánossága előtt, melyhez bruttó 500 ezer forint anyagi támogatás is társul. A nemes kezdeményezést Dr Grezsa Ferenc és Dr Grezsa István a továbbiakban is támogatja, a jelölt személyéről konszenzuson alapuló együttes döntés születik.
Az alapítók, a fenntartó gyülekezet és a gimnázium vezetésének együttes javaslata alapján ebben az évben a díjat: LAKATOS-TÓTH ISTVÁN tanár úr kapta.

Szívből gratulálunk!

Mellékletek a bejegyzéshez: