2023-ban is szerettel várjuk az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján a Bethlenbe!

Több helyszínen, két kezdési időpontban (19h, illetve 19:30h) van lehetőség csatlakozni az előadásokhoz.

Építészeti nyomolvasásra lesz lehetőség a gimnázium tornatermében, Králik Csaba iránymutatásával.

A gimnázium történeti sétákat Csipakné Nagy Bertilla és Rébék János tartja, ahol a résztvevők történelmi és helytörténeti érdekességeket ismerhetnek meg.

A játékos angol foglalkozás angolszakos kollégáink szervezésében zajlik, minden korosztály számára érdekes feladatokkal.

Az ótemplomi betekintő is két időpontban indul, de a toronymászásra vállalkozók számára folyamatosan nyitott a lehetőség, hogy a város éjszakai fényeit és sziluettjét megtekinthessék. Az ótemplom tornyának megmászása önmagában is érdekes, az óraszerkezet, a csigalépcső, a harangok szemrevételezésének lehetőségével, de a panoráma is hívogató. Ezen a helyszínen Kovács Márk és Csányi Helga lesz a látogatók segítségére.

A gyümölcsös kísérletek a kémia és biológia iránt érdeklődők számára lesz legizgalmasabb, amiben Fehérné Kis Gabriella és Csukáné Varga Eszter tanárnők segítségével lehet majd betekinteni. A részvételi szándékuk jelzése a regisztrációval az előkészítendő kísérletek számának kalkulálásához is szükséges.

A 301. tanévét kezdő gimnáziumunk fizika szertárának érdekességeit mutatják be fizika szakos kollégáink: Berecz János és Kovács Eszter, a Három évszázad fizika kísérletei – előadás keretein belül.

A programokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZjjW7EouqnsWgUnoIirrf2d-X38fwX3_7tVvdgbDTaFU0uQ/viewform?usp=sf_link