Kedves Felvételizők! Kedves Szülők!

Ezúton tesszük közzé iskolánk előzetes felvételi jegyzékét. Kérjük, olvassák el a szöveges tájékoztatónkat is.

A jelentkezők előzetes felvételi jegyzéke tanulmányi területenként tartalmazza a diákok rangsorban elfoglalt helyét és összesített eredményét. A jelentkezők a 11 jegyű oktatási azonosítójukkal, vagy a jelentkezési lapon megadott jeligével szerepelnek.

Akik több tagozatot is megjelöltek iskolánkban, ők minden általuk megjelölt tagozat jegyzékében szerepelnek. A jelentkezők között olyanok is lehetnek, akik más iskolát jelöltek meg első helyen.

Az Oktatási Hivatal Felvételi Központja (Győr) az iskolák előzetes felvételi jegyzékeit összesíti, majd kiküldi az iskoláknak a végleges jegyzéket. Ezen már minden felvételiző csak egy iskola egy tagozatán szerepel majd. Az előzetes felvételi jegyzékről törlődik az, aki más iskolába, vagy a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban más tagozatra nyert felvételt. Így a végleges jegyzéken akár jelentős előrelépésre is sor kerülhet.

Az elmúlt tanévben az egyes tagozatokra bekerült jelentkezők utolsó rangsorszáma az előzetes jegyzéken:

· emelt szintű angol tagozat 38.

· emelt szintű biológia-kémia tagozaton 26.

· emelt szintű matematika-fizika-digitális kultúra tagozaton 28.

· emelt szintű magyar-történelem tagozaton 36.

A jelentkezések módosítására április 8-10. között, a módosító tanulói adatlap kitöltésével, a diák általános iskolájában van lehetőség.

A módosító időszakban az alábbi módosítások végezhetők el:

· az eredetileg megküldött tanulói adatlapon megadott sorrend módosítása, illetve

· az eredeti tanulói adatlapon szereplő középfokú iskolában, az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján, új tanulmányi terület megjelölése.

Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni! Intézményt és tanulmányi területet nem lehet a módosító időszakban törölni!

A módosító tanulói adatlapot a tanulói adatlappal megegyező módon kell előállítani, azaz:

· az egyéni jelentkezők a KIFIR felvételi lap kitöltő rendszer egyéni jelentkezők számára készített felületén, önállóan állíthatják elő,

· azon jelentkezők számára, akiknek eredeti tanulói adatlapját is az általános iskola állította elő a módosító tanulói adatlapot is az általános iskola állítja elő, a KIFIR felvételi lap kitöltő rendszer általános iskolák számára készített felületén.

A módosító tanulói adatlapokat április 10-ig kell továbbítania a jelentkezőnek (egyéni jelentkező esetén), illetve az általános iskolának (általános iskolás jelentkező esetén) az Hivatalhoz.

A végleges jegyzékek kialakulása után a középfokú iskola május 2-áig értesíti a jelentkezőket a felvételi eljárás végeredményéről.

 

0006 angol emelt szintű képzés

0005 biológia-kémia emelt szintű képzés

0004 matematika-fizika-digitális kultúra emelt szintű képzés

0003 magyar-történelem emelt szintű képzés

0002 emelt szintű képzés matematika-természettudomány területen

0001 emelt szintű képzés nyelvi területen