Balog Gergely 12. B osztályos tanuló az elmúlt időszakban több rangos kémiaverseny országos döntőjébe is bejutott, ahol sikeresen megállta a helyét, és öregbítette iskolánk hírnevét!

A kémia OKTV II. kategóriájában 21. helyezést ért el. A döntőn március 18-án vett részt Budapesten, az ELTE TTK Kémiai Intézet laboratóriumában.

Az V. Herba Medica Tanulmányi Verseny döntőjében 9. helyezést ért el. A versenyt a Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kara hirdette meg. Azországos szóbeli döntőre március 25-én került sor, ahol tesztfeladatok, laborgyakorlat, és egy előre elkészített ppt előadása várt a versenyzőkre. Gergő a „Genetikailag módosított élelmiszerekről” tartott előadást.

Az Oláh György Országos Középiskolai Kémiaverseny országos döntőjébe szintén meghívást kapott Gergő, az első két levelező fordulón elért eredményei alapján. A megmérettetésen márc. 10-11-én vehetett részt, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán. Elméleti és számítási feladatok megoldása mellett, a „ Kormeghatározás kémiai lehetőségeiről” tartotta meg előadását a zsűri tagjainak. Bár nem ért el dobogós helyezést, de újabb kémiás élményekkel és tapasztalattal lett gazdagabb!

Gergő felkészítő tanára: Csukáné Varga Eszter

Büszkék vagyunk Gergőre a kémiába fektetett komoly munkájáért, gratulálunk eredményeihez, és a tervezett vegyészmérnöki tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!