Gyülekezeti tagjainknak

Intézményeinkbe járó diákjainknak és családtagjainak, alkalmazottainknak

Gyülekezeti életünk iránt érdeklődőknek

 

Az elmúlt két hétben személyes média csatornáján, majd a Városi Televízióban dr. Márki-Zay Péter polgármester becsmérlő kifejezéseket használva, negatív színben tűntette föl a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolát Egyházközségünkkel együtt, személy szerint Bán Csaba lelkipásztor urat.

Noha több kijelentését hivatalos dokumentumok is cáfolják, nyilván hiába kérnénk őt téves állításainak helyesbítésére, illetve arra, hogy kövesse meg az egyházközséget, az iskolát és lelkipásztorunkat. Hiszen – ahogy mondani szokás – a stílus maga az ember… (G-L. Leclerc)

Több száz éves Gyülekezetünk iránti tiszteletünk miatt azonban mégsem hagyhatjuk szó nélkül, ha a közülünk valókat pellengérre állítják.

Ezért csendesen, de a leghatározottabban kijelentjük, hogy a másokat bántó, sértő hangnemet súlyosan méltatlannak tartjuk egy városvezetőhöz, egy tanult diplomás emberhez, valamint egy önmagát istenfélőnek tartó személyhez.

Lelkipásztorunk és a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola további munkálkodására e szomorú alkalomból is Isten gazdag áldását kérjük!

Hódmezővásárhely, 2023. július 26.

Gyülekezetünk elnöksége